TRANSALPINA – “Drumul Regelui”

1 zi

Transalpina este mai inalta decat Transfagarasanul (are 2145m in punctul maxim), este mai veche si mai putin celebra. Istoria spune ca a fost construita de armatele romane pentru a invada Dacia si a patrunde spre Sarmisegetusa. Mai tarziu a fost refacuta de nemti in al II-lea Razboi Mondial In present este cel mai frumos drum din Romania deoarece a pastrat salbaticia locurilor inconjuratoare din cauza accesului dificil si izolarii.

Date de plecare:    06 iulie ;       20 iulie ;                    24 august ;  31 august 2019

 

Ora 7.00 intalnire P-ta Victoriei. Ora 7.15 plecare pe ruta Pitesti – Ramnicu Valcea – Horezu – vizita Manastirea Horezu – cea mai reprezentatica constructive a stilului brancovenesc. Din Novaci, incepem urcarea pe Transalpina – cea mai inalta si frumoasa sosea din Romania. Drumul si-a luat numele de la latinescul “Transalpina” (tara de dincolo de munti), cum era numita in vechile texte si harti latinesti Tara Romaneasca, si e supranumit “Drumul Regelui”, pentru ca Regele Carol al II-lea, dupa ce l-a reconstruit, in anul 1938, l-a inaugurat parcurgindu-l el insusi impreuna cu familia regala. Se vor face opriri la Pasul Urdele  – cea mai mare inaltime 2145 m si la Obarsia Lotrului.

Se continua traseul pe Valea Oltului si se face oprire pentru vizita Manastirea Cozia – ctitorie a domnitorului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-a lungul istoriei sale multiseculare. Sosire in Bucuresti aproximativ ora 22.00 in functie de traffic.

Pret 155 Ron/persoană

  • Transport cu autocarul / microbus, van
  • Taxe de drum, poduri, parcari;
  • Intrarile la obiectivele din program;
  • cheltuielile din timpul liber al excursiei, shooping;
  • masa de pranz.

Pretul este calculat la un grup minim de 35 persoane.

  • pentru un grup mai mic de 35 de persoane se va achita o diferenta de pret de 45 Ron/pers;
Calendarul se încarcă...
- Available
22
- Booked
22
- Pending
captcha