Celebrele Conace si povestile lor din Muntenia

Muntenia - 1 zi

ATRACTIIConacul Golestilor – Cula Racoviceanu – Vila Florica “cuibul liberalilor” – Conacul Nicolae Balcescu – Budesti si Conacul Lahovary

Date de plecare 

 • 06.04 ,  18.05 ,  01.06,  28.09,  05.10,  26.10

Plecare din Bucureşti, ora 7.00 din P-ta Victoriei  catre Pitesti.

Vom face un prim popas la Golești pentru a vizita Muzeului Etnografic și  Conacul Goleștilor – cel mai important ansamblu medieval fortificat laic din Tara Romaneasca- ce cuprinde prima Scoala Sloboda Obsteasca din Muntenia, prima bolnita si un conacul construit in 1640, restaurat in 2016. Vom vedea prima “Şcoală Slobodă Obştească” în limba română înfiinţată de cărturarul Dinicu Golescu. In apropiere exista şi o baie turcească amenajată tot de Dinicu Golescu, singura din ţară de acest fel păstrată aproape integral.

Alături de şcoală vom vedea Foişorul lui Tudor Vladimirescu, unde acesta şi-a petrecut ultimele zile de libertate (a fost capturat de oamenii lui Alexandru Ipsilanti chiar între zidurile conacului), foişor folosit pentru supravegherea împrejurimilor.

Conacul a fost construit în anul 1640, de Stroe Leurdeanu iar mai tarziu a apartinut importantei familii a Golestilor. Este singurul ansamblu laic fortificat de la sud de Carpați. Aici a dormit prima noapte Carol I când a ajuns în principat. in conac vom admira o camera turceasca, seminee si sobe cu olane precum si camera doctorului Carol Davila, ce a fost casatorit cu o nepoata a Golestilor.

Muzeul Etnografic a fost înfinţat în 7 iunie 1939, de Regele Carol al II-lea, sub numele de Muzeul Dinicu Golescu, ce s-a dezvoltat de-a lungul anilor cu noi expoziţii de bază care reflectă atat istoria familiei, cât şi istoria culturii şi civilizaţiei tradiţionale româneşti.

Complexul Muzeal Goleşti include Muzeul de Istorie-Etnografie şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii. Acesta din urma a fost înfiinţat în 1966 şi cuprinde 30 de gospodării ţărăneşti amenajate pentru a reprezenta principalele zone viticole şi pomicole ale ţării. Împreună formează un sat românesc şi fiecare casă cuprinde între trei şi şapte construcţii anexe.

Plecare din Golești catre Mioveni. Vizităm Cula Racoviceanu – ce a fost construită ca turn de apărare împotriva haiducilor, hoților sau cetelor turcești care treceau Dunărea pentru jafuri. Clădirea a fost construită în anul 1806, pe trei nivele, 20 m. și a fost acoperită cu șiță. La ultimul etaj familia păstra obiectele de valoare, bani, bijuterii, arme. Iar când aflau că sunt în pericol, familia boierului împreună cu acesta se ascundeau în culă. În prezent, in cladire este amenajat un muzeu etnografic.

Plecare din Mioveni catre Ștefănești (Ag), pentru a vedea“cuibul liberalilor” –  Vila Florica locul în care s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, o adevărată dinastie civilă care a dat ţării nu mai puţin de trei prim-miniştri, dintre care primii doi – Ion şi Ionel Brătianu – au avut un rol covârşitor în realizarea României moderne, de numele primului legându-se războiul Independenţei, cel de-al doilea realizând – tot în urma unui război – Unirea din 1918 şi reformele ce au stat la baza democraţiei interbelice.

Domeniul a e format din conac, fermă, capelă, cramă, gară şi chiar un observator astronomic, toate amplasate în mijlocul unui vast parc, înconjurat de podgoriile de la Stefaneşti, – este opera primilor doi Brătieni, Ion şi Ionel, tata şi fiu, care fiind pasionati constructori, in special ultimul au transformat o cocheta casa de administratie a mosiei intr-o somptuoasa resedinta boiereasca, in care s-au luat importante decizii privind istoria noastra.

Conacul de la Florica mai este supranumit şi „Mecca liberalilor”, având în vedere importanţa uriaşă a Brătienilor în istoria liberalilor şi mai ales a României. In interior vom admira biblioteca, sobele de teracota, piese de mobilier, camerele folosite de Bratieni.

Biserica Sf. Ioan Botezătorul este locul unde sunt înmormântaţi majoritatea membrilor familiei Bratianu.
Plecare de la Ștefănești catre Valea Bălcească pentru a admira Conacul Nicolae Bălcescu.

Acesta a fost construit în stil brâncovenesc la începutul secolului al XIX-lea. Începând cu anul 1968, clădirea a găzduit Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”, prezentând publicului preţioase obiecte de artă decorativă sau de mobilier dar şi importante documente privind viaţa şi activitatea lui Nicolae Bălcescu sau a familiei sale legate de istorie și masonerie. În cele 11 încăperi ale conacului sunt organizate două expoziţii, una dedicată familiei – înaintaşi şi urmaşi – şi alta dedicată lui Nicolae Bălcescu. Dovada legăturilor cu masoneria reprezintă și cel mai de preţ tezaur din Conacul Bălceştilor – câteva sute de obiecte masonice, adunate din România şi din străinătate.

Plecare din Valea Bălcească catre conacul de la Budeşti, un valoros obiectiv de patrimoniu cultural din prima jumătate a secolului al XIX-lea, aminteşte de puternica familie a Lahovăreştilor, dar mai ales a omului de ştiinţă George I. Lahovary. Acest conac mai este şi o mărturie temporală a întâlnirii a două familii boiereşti (una pământeană şi alta grecească) care îşi vor împleti destinul pentru modernizarea României.

Seara, sosire în București aprox ora 22.00.

Pret 99 Ron/persoană

 • Transport cu autocar modern, clasificat international;
 • Vizitele cuprinse in program;
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
 • Asigurari (storno, medicala);
 • Intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;
 • Alte servicii decat cele mentionate in program.
 • Pretul este calculat pentru un grup de minim 35 persoane;
 • Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel; 2 paturi de acelasi fel si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;
 • Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale.
Calendarul se încarcă...
- Available
22
- Booked
22
- Pending
captcha