Paste in Capadokkia & Poarta Orientului

Turcia

         MISTER, SPIRITUALITATE, RELIEF STRANIU SI O ATMOSFERA DEOSEBITA

Un circuit printre roci vulcanice sculptate de natură, cu forme  bizare, o vizită într-unul dintre cele mai frumoase situri din patrimoniul UNESCO şi o coborâre de mai multe etaje în adancul asezarilor subterane sapate in piatră  –  Cappadocia – tinutul cailor frumosi!

Date de plecare 

  • 26 Aprilie 2019

                            BONUS:
Masa de Paste la restaurantul hotelului 

 Excursie la “Izvorul Tamaduirii”

                         ATRACTII:
Capadokkia:  Goreme, Urgup, Uchistar, Valea Ihalara,
Kaymacli (orasul subteran)
Istanbul   –   Poarta Orientului

ZIUA 1:  Plecare din Bucuresti, de la P-ta Victoriei, ora 06.00 pe traseul: Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Cpt. Andreevo – Edirne – Istanbul. Sosire in Turcia – “HOS GELDINIZ!” –Cazare hotel 3*.

ZIUA 2: Mic dejun. Plecare spre Capadokkia (in traducere – pamantul frumosilor cai) renumita prin relieful straniu, misterios si fascinant, considerat leaganul crestinismului. Cazare in Capadokkia – in Urgup, hotel 4*. Cina.

ZIUA 3: Mic dejun. Optional, dimineata, in zori plimbare cu balonul (160 euro/pers). HRISTOS A INVIAT! Deplasare la“muzeul in aer liber” din valea Goreme  unde sunt aproximativ 30 de biserici sapate in in roca vulcanica ce fac parte dintr-un un vechi complex monahal din din secolele X-XII incluzand  biserici rupestre cu fresce bizantine și chilii ale calugarilor proto-creștini.. Aici vom admira: Capela Marului cu fresca Inalțarii Domnului deasupra intrarii; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentandu-i pe Sf. Gheorghe și Sf. Onufrei, frescele restaurate ale Bisericii Intunecate și Biserica Tokali, cu o bolta acoperita complet de scene biblice En route oprire la Cavusin – Bis. Sf. Ioan.  BONUS : Masa de Paste la restaurantul hotelului. Dupa amiaza vom admira pitorescul oras Uchistar o celebra si impozanta fortareata sapate in stanca.Cina si cazare la acelasi hotel.
Optional, puteti participa la o seara traditionala turceasca intr-un restaurant cu specific sapat intr-o stanca in relieful straniu al Capadokkiei.

ZIUA 4 : Mic dejun. Optional, deplasare pe Valea Ihlara pentru a admira canionul creat de raul Melendiz (raul Capadokkiei), vechile asezari sapate in piatra, orasul subteran Kaymacli (dispus pe 8 etaje din care 4 au fost curatate de daramaturi). Popas un atelier de onix pentru a vedea cum se prelucreaza, pentru achizitioanarea de suveriruri si pentru a savura o cafea turceasca sau ceai cu diferite arome cu iz oriental.  Seara, plimbare pietonala in Urgup ((renumit pentru vinuri si atelierele de covoare). Cina si cazare la acelasi hotel.

ZIUA 5: Mic dejun. Plecare spre Istanbul. Popas la Ankara pentru a vedea Mausoleul lui Ataturk, Baile Romane, Coloana lui Iulian, Moscheea Haci Bayram Camii si Vechile ziduri medievale cu Turnul Otoman. Cazare in Istanbul, hotel 3*. Seara, timp liber pentru plimbare, schopping.

ZIUA 6: Mic dejun. Tur pietonal in zona istorica a orasului – Sultanahmet pentru a vedea biserica Sf. Sofia (Aya Sofya, Biserica Sfintei Intelepciuni, ce a fost inaugurata de catre imparatul Justinian in   anul 537; la etaj se afla galeria in care se pot vedea cateva din mozaicurile originale crestine datand din secolul XI, Moscheea Sultanahmet (Moscheea Albastra, contruita intre 1609–1616 la comanda sultanului Ahmed I; constructia a starnit ostilitate la vremea respectiva deoarece o moschee cu 6 minarete reprezenta un sacrilegiu, rivalizand cu cele de la Mecca), Hipodromul, Cisternele sau Palatul scufundat. Dupa amiaza timp liber la dispozitia turistilor, shopping in Marele Bazar. Dupa amiaza, optional, croaziera pe Bosfor ( aprox 2 ore).Cazare la acelasi hotel.

ZIUA 7: Mic dejun. Plecare catre Bucuresti, cu oprire la “Izvorul Tamaduirii” – pentru a vedea izvorul cu apa tamaduitoare al Maicii Domnului. Locul este declarat sfant, imuabil si inviolabil si se afla la marginea Istanbulului, intr-o manastire construita in sec. XIX la subsolul careia se gaseste un paraclis din sec. V, si  izvorul care a vindecat de-a lungul timpului mii de credinciosi. Sosire in functie de trafic si de formalitatile vamale.

Pret 269 EUR/persoană

· transport cu autocar, clasificat international*;
· 3 cazari cu mic dejun in hotel de 3* la Istanbul ;
· 3 cazari cu mic dejun si cina in hotel de Tassaray 4*/ similar, in Capadokkia ;
· vizitele cuprinse in program;
· ghid insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate);

– asigurari (storno, medicala)
· intrarile la obiectivele turistice  si serviciile
ghizior locali;
· ghid local –20 euro/pers
· excursiile optionale: Seara turceasca la un local cu specific (35 eur); Valea Ihlara si orasele subterane ( 25 eur).
· Croaziera pe Bosfor – 15 Euro;
· plimbare cu balonul – 160 Euro;
· Supliment camere single – 150 Euro
· taxa de oras, daca se percepe de catre unitatea de cazare, va fi achitata cash la receptia hotelului de catre fiecare turist;

Pretul este calculat pentru un grup minim 40 pers. Pentru un grup mai mic de 40 de persoane se va achita o diferenta de 30 euro/pers.
· Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel;  2 paturi de acelasi fel si unul pliant; un pat matrimonial si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;
· Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale
· Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la  celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar. Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui ;
·In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic.
·Ghidul de turism insotitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
·In eventualitatea in care conditiile meteorologice nu permit vizitarea unui obiectiv turistic din program, acesta va fi inlocuit sau anulat.
·Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot  solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.

Alte detalii la politiadefrontiera.ro

Calendarul se încarcă...
- Available
29
- Booked
29
- Pending
captcha