TOSCANA, CINQUE TERRE, COASTA DE AZUR , Lacurile glaciare -O vanatoare de peisaje!!!

Italia

Date de plecare 

  • 01 octombrie 2019

                   Atractii:

TRIESTE, PADOVA, BOLOGNA, TOSCANA – FLORENTA, PISA, SIENNA,                                   

 CINQUE TERRE SI PORTOFINO, RIVIERA LIGURICA,                                     –

COASTA DE AZUR –MONACO, EZE, NICE,CANNES & ST. TROPEZ TORINO, MILANO, LACURILE COMO SI GARDA

ZIUA 1.  BUCURESTI – BELGRAD

Plecare din Bucuresti, Cal. Victoriei – Biserica Kretzulescu, ora 6.00. pe traseul – Pitesti – Slatina – Craiova – Drobeta Tr. Severin – Belgrad. Sosire in capitala Serbiei in cursul serii. Vom face un tur de oras pentru a admira  – centrul vechi al orasului, Citadella Kalemegdan, Biserica Ortodoxa Sava. Cazare hotel 3*.

ZIUA 2. BELGRAD – TRIESTE

Mic dejun.catre Italia. Se tranziteaza regiunea Slavonia din partea de nord a Croatiei si Slovenia. Dupa amiaza vom face o plimbare pietonala in orasul cafelei italiene Trieste pentru a admira cladirile impozante din Piata Unitatii Italiei, Vechiul Port, Bursa, Teatrul,Catedrala. Cazre in zona orasului Trieste.

ZIUA 3. TRIESTE – PADOVA – BOLOGNA – MONTECATINI

Mic dejun. Plecare catre regiunea Veneto. Popas si plimbare pietonala la Padova – in celebra zona Prato de la Valle, pentru a vedea Basilica Sf Anton, Basilica Santa Justina si centrul istoric cu celebra Universitate. Dupa amiaza vom admira capitala gastronomica a Italiei – Bologna, cel mai vechi centru universitar din Europa. Plimbare pietonala in centrul istoric pt a admira Piazza Maggiore, Fantana lui Neptun, Basilica San Petronio ( cea mai mare si  inchinata patronului spiritual al Bologniei), Via Rizzoli, „”Turnurile inclinate”, Universitatea. Continuarea excursiei catre Toscana. Cazare in statiunea Montecatini Terme.

 ZIUA 4. MONTECATINI – FLORENTA

Excursie cu trenul la Florenta, orasul in care a aparut Renasterea si care timp de trei secole (sec. XIII – XVI) a fost leaganul culturii si civilizatiei europene, unul dintre centrele artistice ale lumii, dotat cu capodopere estetice de arta renascentista. vom vizita Domul Santa Maria del Fiore, Piazza de la Signoria, Ponte Vechio, Santa Croce. Seara, intoarcere si cazare la Montecatini Terme. (biletelede tren nu sunt incluse).

ZIUA 5. MONTECATINI – PISA – SIENNA

Pisa cu faimosul Campo dei Miracoli si Turnul inclinat, urmata de o oprire in Lucca. Oras fermecator cu  fortificatii ce inconjoara orasul. Bisericile sunt construite in stilul pisano-romanic cu fatadele ornate intr-un frumos mozaic de marmura verde, gri si alba. Continuam excursia spre San Gimignano, oras care ofera, poate, cea mai spectaculoasa priveliste din Toscana, plin de turnuri medievale foarte bine conservate. Popas la Siena unde vom vizita Piazza del Campo, o imensa piata centrala cu forma unui amfiteatru despre care sienezii spun ca seamana cu Acoperamantul Fecioarei care, impreuna cu Sf. Catherine de Siena, sunt patroanele spirituale ale orasului si continuam cu Palazzio Publico ridicat in sec. XIV. Gazduind birourile conducatorilor orasului si incheiem cu Domul cu fatada vasta dungata, un adevarat festival de marmura verde, roz si alba. Intoarcere in statiunea Montecatini terme prin Valea Chianti unde vom admira peisaje unice, acoperite cu podgorii vaste, plantatii de maslini si case de piatra.

ZIUA 6. MONTECATINI – CINQUE TERRE – PORTOFINO – RIVIERA LIGURICA

Ne vom deplasa cu autocarul in localitatea La Spezia. apoi vom merge cu trenul catre zona ecologica Cinque Terre (biletele de tren nu sunt incluse), zona ce impresioneaza prin peisajul inedit, spectaculos. Cu o coloristica aparte, un cvintet de sate mici, asezate la mare, care pana de curand erau nestiute de turisti si inaccesibile. Vom vizita cele mai importante 3 localitati: Manarolo, Monterosso si Riomagiore. Continuam drumul spre Santa Margherita Ligure, de unde vom lua un autobuz local spre Portofino (biletele nu sunt incluse). Portofino, altadata un modest satuc de pescari, constituie astazi unul dintre locurile cele mai seducatoare de pe Riviera Ligurica.

ZIUA 7. RIVIERA LIGURICA – MONACO – EZE – NICE

Mic dejun. Excursie pe Coasta de Azur pe un traseu superb de-a lungul Marii Mediterane si la poalele Alpilor Maritimi, pe celebrul Les Corniche. En route popas la fabrica de parfumuri din Eze. Bonus –  o frumoasa excursie in principatul Monaco, ( localnicii il numesc Munegu, este principatul cu cea mai mare densitate a populatiei din lume si resedinta celei mai longevive dinastii din Europa –  dinastia Grimaldi). Pentru oricine, Monaco este sinonim al rafinamentului, al opulentei si al bunului gust.

Plimbare pietonala in  Vechiul Monaco pentru a vedea Palatul Princiar, Statuia lui Malizia Piratul, Catedrala, Parcul St. Martin, Muzeul de Oceanografie, Cazinoul din Monaco.

En route popas la fabrica de parfumuri din Eze. Plimbare pietonala in Capitala Coastei de Azur-Nisa pe celebrul bulevard Promenade des Anglaise pentru a admira cladirile superbe in stil belle epoque – Casinoul Ruhl, Palatul hotel Mediteranee, Palatul Muzeu Massena, emblema Romaniei pe Coasta de Azur – celebrul H. Negresco si Biserica Ruseasca ( o superba ctitorie a ultimului tar al Rusiei – Nicolae al-II-lea). Cazare pe Coasta de Azur, in zona Cannes – Mandelieu.

ZIUA 8.  CANNES – ST TROPEZ

Mic dejun. Optional Excursie la Saint Tropez, un linistit sat pescaresc pana la filmul “ Si Dumnezeu a creat femeia”, care face din Brigitte Bardot un mit si un sex-simbol al anilor 1960, iar din Saint Tropez cea mai cunoscuta destinatie a lumii mondene pe Riviera Franceza. Dupa amiaza, vom merge la Cannes unde vom face o plimbare pietonala pe  celebrul bulevard La Croisette cu hotelurile de lux si plajele sale, Allée des Etoiles de la Palatul Festivalurilor, strazile medievale din orasul vechi Le Suquet. Cazare zona Cannes – Mandelieu.

ZIUA 9. RIVIERA LIGURICA – TORINO – COMO –PADOVA

Plecare catre capitala Piemontului-Torino.  Vom face o plimbare pietonala In centrul istoric pentru a admira Palatul dinastiei de Savoya, P-ta San Giovanni, Domul si Capela Sfantului Giulgiu ( locul unde se afla giulgiul torinez), Porta Nove si Via Roma. Plecare spre Lacul Como, cel mai frumos si deosebit dintre lacurile italiene. Malurile sale sunt presarate cu vile, gradini luxuriante si sate bucolice. In timp ce zona de langa coasta este un mozaic de dealuri acoperite cu paduri si strajuita de munti colturosi. Sosire pe malul lacului Como unde vom vizita minunata statiune Bellagio, un loc de vis cuibarit pe un promontoriu deluros, care priveste spre ambele brate ale lacului. Privelistea pe care o intalnim aici este unica, iar strazile pietruite sunt de moda veche. Cazare in zona Como.

ZIUA 10. MILANO – GARDA – PADOVA

Mic dejun. Deplasare catre capital modei – Milano. Plimbare pietonala pentru a admira: palatul Sforzesco, Domul, Galeriile Vittorio Emanuelle, Scala. Continuarea excursie catre lacul glaciar Garda, cel mai vast lac din Italia, care impresioneaza prin varietatea de aspecte. Scurta oprire la Sirmione, un oras medieval construit pe o fasie de pamant, atractia turistica principala din zona. Cazare in zona Padova – Stra.

ZIUA 11. LIUBLIJANA – BALATON – BUDAPESTA

Mic dejun. Plecare catre Ungaria. Vom tranzita Slovenia si voface un popas in capitala Sloveniei – Liublijana,  pentru o plimbare in zona istorica unde vom admira Piata Congresului, Biserica Franciscana, Podul Triplu, Primaria, Catedrala, Podul Dragonului., En route popas la lacul Balaton. Seara, sosire si cazare in Budapesta

ZIUA 12. BUDAPESTA – BUCURESTI

Mic dejun. Plecare catre tara. Sosire in cursul serii, in functie de trafic

Pret 585 EUR/persoană

transport cu autocar, clasificat international*;

11 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3*si 4*;

vizitele cuprinse in program;

ghid insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate);

asigurari (storno, medicala)

intrarile la obiectivele turistice si serviciile ghizior locali;

ghid local – aprox 12 euro/pers

excursiile optionale:

Croaziera pe Dunare la Budapesta (35 Euro);

Biletele de tren si autobuz la Florenta, Cinque terre, Portofino – aprox 45 euro;

Excursie optionala St Tropez 25 Euro;

Supliment camere single – 190 Euro

  • Pretul este calculat pentru un grup minim 35 pers. Pentru un grup mai mic de 35 de persoane se va achita o diferenta de 30 euro/pers.
  • Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel; 2 paturi de acelasi fel si unul pliant; un pat matrimonial si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;
  • Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale
  • Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar. Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui ;
  • In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic.
  • Ghidul de turism insotitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
  • In eventualitatea in care conditiile meteorologice nu permit vizitarea unui obiectiv turistic din program, acesta va fi inlocuit sau anulat.
  • Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot  solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.
  • Pentru inscrierile la programele AUTOCAR se achita un avans de 50 Euro/persoana, 50% din pachetul turistic cu 60 zile inaintea plecarii si diferenta pana la 100% cu 30 zile inaintea plecarii.
Calendarul se încarcă...
- Available
22
- Booked
22
- Pending
captcha