Carnaval la Venetia!

Italia

Carnavalul de la Venetia este o adevarata feerie, o sarbatoare naucitoare, cu baluri mascate, focuri de artificii si petreceri care sugereaza mister si vraja. Se desfasoara pe durata a 10 zile inainte de postul Pastelui si atrage numerosi turisti din toate colturile lumii. 

In perioada acestui celebru carnaval, Venetia imbraca haine de gala si devine o imensa scena pentru parade, spectacole, concerte si piese de teatru in aer liber. Din toate colturile lumii oamenii vin sa descopere aceasta magie a carnavalului intr-un oras plutitor care arata ca si cum timpul s-ar fi oprit in secolul al XVIII- lea.

16 Februarie-Marea deschidere a Carnavalului: La Festa Veneziana. Prologul Carnavalului consta intrun specatcaol pe una din principalele artere de apa ale Orasului Plutitor. Ambarcatiuni decorate pe tema marii, frumusetii si vanitatii defileaza pe apa iar orasul intra in atmosfera de carnaval. 17 Februarie– are loc parada gondolelor si a barcilor bogat decorate care strabat pe Canal Grande pana in cartierul Cannaregio, acolo unde sunt pregatite standuri cu mancare si bauturi specific venetiene.  

05 Martie-Cea mai importanta finala din cadrul Carnavalului–desemnarea reginei festivalului, “Maria”, in Piazza San Marco, acolo unde cele 12 competitoare vor sosi cu gondola. Tot la ceremonia de inchidere a Carnavalului de la Venetia, veti asista la moment in care un urias steag cu simbolul Venetiei va fi inaltat peste multimea adunata catre Campanila din Piata San Marco.

Date de plecare 

 • 14 februarie 2019  si  02 martie 2019

ZIUA 1: Plecare din Bucuresti, ora 06:00 de la Piata Victoriei pe traseul Pitesti – Ramnicu Valcea – Sibiu – Arad – Budapesta. Cazare Budapesta, hotel 3*. 

ZIUA 2: Plecare spre Italia, tranzitand Slovenia, cu popas la Trieste – orasul stiintei si al cafelei Ily. Plimbare pietonala in centrul istoric pentru a admira – Piata Italia Unita, Basilica si fortareata San Giusto, Amfiteatrul, Teatrul Verdi, B-dul Corso Italia.  Cazare in Padova hotel Amiral 4*.

ZILELE 3 si 4 : Deplasare cu mijloacele de transport in comun (trenul) catre Venetia – Piata San Marco unde vom admira intreaga atmosfera a Carnavalului – multicolorele masti si costumele traditionale, grandioasele gondole, muzica de sarbatoare. Puteti admira si chiar participa la serbarile ce au loc pe toata perioada Carnavalului. De asemeni, turistii pot admira  si vizita Piata si Basilica San Marco, Palatul Ducal, Campanilla, Ponto Rialto dar si, optional, insula Murano (renumita pentru productia obiectelor de sticla; vizita la un atelier de sticlarie) si insula Burano (renumita pentru broderii si dantelarii).  Cazare la hotel de 4*. Ceea ce nu reusiti sa vedeti intr-o zi, veti reusi in cealalta !!!  Sera, plimbare pietonala in Padova – in Prato della Valle pentru a vizita basilica Sf. Anton si Basilica Santa Giustina.

ZIUA 5 : Mic dejun. Plecare catre Austria.  Popas si plimbare pietonala in Ljubljana, pentru a admira Podul Dragonului, Piata Presenov, Biserica Franciscana “Buna Vestire”, Parlamentul, Primaria, Castelul Ljubljana. Cazare la Budapesta, hotel 3*.   

ZIUA 6: Mic dejun Plecare catre Bucuresti. Sosire in tara in functie de traseu si formalitatile vamale.

Pret 285 EUR/persoană

 • transport autocar 3* clasificat pentru turism;
 • ghid din partea agentiei pe traseu;
 • 3 nopti cazare in Padova la hotel  4* cu mic dejun ( conform normelor de clasificare locala);
 • 2 nopti cazare Budapesta la hotel 3* cu mic dejun ( conform normelor de clasificare locala);
 • asigurarea medicala si intrarile la obiectivele turistice,
 • Biletele/abonamentele de vaporetto se achita la fata locului: pret informativ: 7,5 EURO/persoana/sens sau abonament 25 EURO/persoana/zi, pot suferi modificari;
 • Bilet tren Padova – Venetia – Padova ( tren Regionalle – aprox 6 euro/sens)
 • Taxa de oras Padova – aprox 2 euro/pers/zi – se va plati de catre fiecare turist la receptia hotelului.
 • Croaziera pe Dunare la Budapesta ; Crama la Borkatakomba (Budapesta);
 • Camera single: 100 EUR/pers
 • Pretul este calculat pentru un grup minim 35 pers.
 • Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel;  2 paturi de acelasi fel si unul pliant; un pat matrimonial si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului.
 • Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la  celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar .Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui.
 • Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale.
 • Locurile de imbarcare a turistilor pe traseu sunt: Pitesti (Benzinaria Petrom, iesirea Bascov)), Ramnicu Valcea (Benzinaria Dacos), Sibiu (Hotel Continental), Sebes (Casa de Cultura), Deva (gara) si Arad (gara), orele vor fi cunoscute cu 5 zile inainte de plecare
Calendar is loading...
- Available
24
- Booked
24
- Pending
captcha