In munte la Gaina

Sarbatoarea motilor si Targuitul fetelor

Atractii: Muntii ApuseniMuntele Gaina, Alba Iulia & satul Rasinari, Cetatea Devei, Transalpina – “Drumul regelui” & Transfagarasan – “Drumul din nori”

Date de plecare 

 • 18 – 21.07.2019

Târgul de fete de pe Muntele Găina este  cea mai importantă sărbătoare a moţilor, cu o istorie de peste două secole, cu timpul Târgul de fete de pe Muntele Găina a devenit un prilej de promovare a tradiţiilor şi artei populare dar şi o sărbătoare cu aspect comercial.

Prima menţiune a Târgului de fete de pe Muntele Găina datează din anul 1816, dar începuturile acestui eveniment sunt mult mai vechi. Evenimentul a stârnit de la începuturile sale fascinaţia străinilor, dar şi unele controverse. „Locuitorii munţilor, fiind toţi păstori, stau atât de departe cu locuinţele lor unul de altul, încât cel mai apropiat vecin are nevoie de jumătate de ceas până când ajunge la celălalt. Din această cauză fetele tinere nu au unde să se ducă şi tineretul de aici nu se întâlneşte decât o dată în an la târgul de fete ce se ţine pe Muntele Găina”, informa scriitorul Jokai Mor, în cartea „Sărmanii bogaţi”.

Ziua1. Ora 7.00 intalnire in parcarea de la Piata Victoriei. Ora 7.15 plecare din Bucuresti, pe traseul Bucuresti – Pitesti –– Transfagarasan – Deva.

Primul Popas  va fi la  Manastirea Curtea de Arges – ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească. Catedrala este inclusă în Lista monumentelor istorice din România, În timpul lui Carol I, catedrala a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României. Se continua calatoria pe Transfagarasan. Se fac popasuri pentru admirarea peisajului la Barajul Vidraru si Cabana Balea Cascada.

Coborare prin Cartisoara, popas la Complexul Turistic Pastravaria Albota ( va sugeram sa serviti masa).

Continuarea excursiei care „Tara de dincolo de paduri” – Transilvania. Seara sosire si cazare la Deva.

Seara sosire si cazare la Deva.

Ziua 2. Mic dejun. In drum catre Capitala Marii Uniri vom face popas in satul Rasinari locul atât de îndrăgit de Emil Cioran, filosoful spunând „Răşinariul este singurul loc pe care mi-ar plăcea să-l revăd cândva”. Vom vedea principalele obiective turistice şi culturale – Casa Octavian Goga unde s-a născut poetul, Casa Emil Cioran-casa în care marele filosof s-a născut şi a copilărit, Mausoleul lui Andrei Şaguna  şi troiţele amplasate pe hotar.

La Alba Iulia vom face o plimbare pietonala  si vom vizita: Cetatea Alba Carolina-schimbul de garda, Catedrala Incoronarii, Palatul Apor si Palatul Bethlen Miklos, Biserica Romano- Catolica, Obeliscul “Horea, Closca si Crisan”.

Seara sosire si cazare la Deva.

Ziua 3. Mic dejun. Deplasare la Muntele Gaina. O zi dedicata “Targului de Fete” cea mai mare sarbatoare a motilor cu o traditie din 1816.

Seara, intoarcere si cazare la Deva.

Ziua 4. Mic dejun. Plecare catre Transalpina – cea mai inalta si frumoasa sosea din Romania. Drumul si-a luat numele de la latinescul “Transalpina” (tara de dincolo de munti), cum era numita in vechile texte si harti latinesti Tara Romaneasca, si e supranumit “Drumul Regelui”, pentru ca Regele Carol al II-lea, dupa ce l-a reconstruit, in anul 1938, l-a inaugurat parcurgindu-l el insusi impreuna cu familia regala. Se vor face opriri la Pasul Urdele  – cea mai mare inaltime 2145 m si la Obarsia Lotrului.

Seara intoarcere in Bucuresti, aprox ora 22.30.

Pret 565 Ron/persoană

 • transport cu autocar, clasificat international;
 • 3 cazari cu mic dejun la Deva, hotel Sarmis 3*/ similar.
 • vizitele cuprinse in program;
 • ghid insotitor din partea agentiei
 • asigurari (storno, medicala)
 • intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;
 • Supliment single 165 RON
 • Pretul este calculat pentru un grup minim 30 pers.
 • Repartitia camerelor se face de catre receptia unitatii de cazare. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel; 2 paturi de acelasi fel si unul pliant; un pat matrimonial si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;
 • Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui ;
 • Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale.
 • Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
Calendarul se încarcă...
- Available
22
- Booked
22
- Pending
captcha