“Pe urmele sasilor” Sighisoara, Cetarile Rupea si Prejmer

1 zi - Transilvania

“Lumea este o carte si cei care nu calatoresc nu citesc decat o pagina” – Sf. Augustin

 

Date de plecare:    22 iunie ;    20 iulie ;     31 august;      21 septembrie 2019

 

Ora 7.00 intalnire in parcarea de langa Atheneul Roman. Ora 7.15 plecare pe ruta Bucuresti – Ploiesti – Valea Prahovei, cu trecere prin statiunile Sinaia, Busteni, Paraul Rece, Rasnov.

Continuarea drumului catre “Tara Barsei’ pentru a vizita Cetatea Rupea (numele acestei cetati vine de la cuvantul latinesc rupes –„con de stanca”- datorita stancii cuaternare pe care a fost inaltata cetatea acum sute de ani), ridicata pe Dealul Cohalmului, dominand de sus orașul, a fost construita și extinsa in secolele al XIV-lea– al XVII-lea, ca cetate și refugiu pentru satele din imprejurimi. prezinta 4 incinte, fiind intarite din loc in loc cu turnuri poligonale, circulația fiind controlata de mai multe porti interioare care compartimenteaza ansamblul fortificat. Incinta centrala este prevazuta cu un turn și cu o capela.

Continuarea calatoriei catre Sighisoara (una dintre putinele cetati medieval locuite dinsud-estul Europei si singura de acest gen din Romania) pentru a vizita Turnul cu Ceas, Casa cavalerului Vlad Dracul, Biserica din Deal, Biserica Catolica. Timp liber.

Intoarcere catre Bucuresti cu oprire la la Cetatea Prejmer (biserica fortificata din Prejmer este cea mai bine pastrata si cea mai puternica biserica-cetate medieval din estul Europei, inclusa pe lista UNESCO in 1999).

Intoarcere pe ruta Brasov – Valea Prahovei – Ploiesti – Bucuresti.

Pret 160 Ron/persoană

  • Transport cu autocarul;
  • Taxe de drum, poduri, parcari;
  • Servicii ghid roman.
  • Intrarile la obiectivele din program;
  • cheltuielile din timpul liber al excursiei, shooping
  • Masa de pranz.

Pretul este calculat la un grup minim de 35 persoane.

  • pentru un grup mai mic de 35 de persoane se va achita o diferenta de pret de 36 Ron/pers;
Calendarul se încarcă...
- Available
22
- Booked
22
- Pending
captcha