TOSCANA & CINQUE TERRE

Italia

” A calatori este pentru cei tineri o parte a educatiei iar pentru cei varstnici o parte a experientei “

Plecare:       05 iunie 2019

                        01 octombrie 2019                     

Ziua 1. Plecare din Bucuresti, Cal. Victoriei – Biserica Kretzulescu, ora 6.00. pe traseul – Pitesti – Slatina – Craiova – Drobeta    Tr. Severin – Belgrad. Sosire in capitala Serbiei in cursul serii. Vom face un tur de oras pentru a admira  – centrul vechi al orasului, Citadella Kalemegdan, Biserica Ortodoxa Sava. Cazare hotel 3*.

Ziua 2. Mic dejun Plecare spre Italia cu popas la Trieste – orasul stiintei si al cafelei Ily. Plimbare pietonala in centrul istoric pentru a admira – Piata Italia Unita, Basilica si fortareata San Giusto, Amfiteatrul, Teatrul Verdi, B-dul Corso Italia.Cazare in zona Padova la hotel 3*.

Ziua 3.  Mic dejun. Plimbare pietonala in Padova – in celebra zona Proto de la Valle, pentru a vedea Basilica Sf Anton si centrul istoric. Plecare catre Toscana. Popas la Modena. Cazare la Montecatini Terme, hotel 4*.

Ziua 4 . Mic dejun. Mic dejun. Plecare catre orasul Renasterii – Florenta – Tur de oras pietonal pentru a admira- Orasul Artelor cu Galeriile Uffizi, Ponte Vecchio, Palatul Pitti cu Gradinile Boboli, Biserica San Lorenzo, Capela Medici, Academia, Piata Domului cu Domul, Baptisteriul,Palatul Vechi, Biserica Santa Croce– pantheonul Florentei si al Italiei.  Sosire si cazare la acelasi, hotel 4*

Ziua 5. Mic dejun. Pisa cu faimosul Campo dei Miracoli si Turnul inclinat, urmata de o oprire in Lucca. Oras fermecator cu  fortificatii ce inconjoara orasul. Bisericile sunt construite in stilul pisano-romanic cu fatadele ornate intr-un frumos mozaic de marmura verde, gri si alba. Continuam excursia spre San Gimignano, oras care ofera, poate, cea mai spectaculoasa priveliste din Toscana, plin de turnuri medievale foarte bine conservate. Popas la Siena unde vom vizita Piazza del Campo, o imensa piata centrala cu forma unui amfiteatru despre care sienezii spun ca seamana cu Acoperamantul Fecioarei care, impreuna cu Sf. Catherine de Siena, sunt patroanele spirituale ale orasului si continuam cu Palazzio Publico ridicat in sec. XIV. Gazduind birourile conducatorilor orasului si incheiem cu Domul cu fatada vasta dungata, un adevarat festival de marmura verde, roz si alba. Intoarcere in statiunea Montecatini terme prin Valea Chianti unde vom admira peisaje unice, acoperite cu podgorii vaste, plantatii de maslini si case de piatra.Cazare la acelasi hotel.

Ziua 6. Mic dejun. Deplasare la Cinque Terre, zona protejata ecologic – de-a lungul Rivierei Ligurice, pentru a descoperi si admira 5 sate medievale superbe – Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al Mare, ce sunt amplasate relativ aproape unul de altul, sate viu coloarate, cu clădiri vechi construite pe margini de stâncă ( se merge cu autocarul in localitatea La spezia si apoi se cumpara abonament pentru Parcul Cinque Terre ce include si transportul cu trenul) .  Seara, intoarcere si cazare la acelasi hotel.

Ziua 7. Mic dejun. Traseul se continua catre capitala gastronomica a Toscanei – Bologna, cel mai vechi centru universitar din Europa. Plimbare pietonala in centrul istoric pt a admira Piazza Maggiore, Fantana lui Neptun, Basilica San Petronio ( cea mai mare si inchinata patronului spiritual al Bologniei), Via Rizzoli, „”Turnurile inclinate”, Universitatea. En route vom poposi la ferma –restaurant Acetaia Paltrinieri Modena (loc celebru pentru otetul balsamic, degustari si meniuri traditionale). Seara, sosire si cazare in zona Mestre – Padova, hotel 3*.

 Ziua 8. Mic dejun. Mic dejun. Plecare catre Ungaria tranzitand Austria cu oprire la Graz – capitala Styriei. Cazare in Budapesta, hotel 3*.

 Ziua 9. Mic dejun. Plecare catre Bucuresti. Se ajunge in tara in functie de trafic si de formalitatile vamale

Pret 455 EUR/persoană

 • transport autocar 3* clasificat pentru turism;
 • 1 noapte cazare Belgrad hotel 3* cu mic dejun;
 • 4 nopti cazare in Montecatini Terme – hotel 4* cu mic dejun;
 • 2 nopti cazare zona Padova hotel 3* cu mic dejun;
 • 1 noapte cazare Budapesta
 • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate).
 • asigurari (storno, medicala);
 • intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;
 • excursiile si vizitele optionale (minim 20 participanti):
 • alte servicii decat cele mentionate in program.
 • supliment camera single – 105 euro
 • Croaziera pe Dunare la Budapesta – 35 EUR/pers; Bilet tren Cinque Terre–aprox.45Euro dus-intors
 • Pretul este calculat pentru un grup minim 35 persoane ; pentru un numar de turisti mai mic de 35 pers, se va achita o diferenta de 40 euro/pers.
 • Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel; 2 paturi de acelasi fel si unul pliant; un pat matrimonial si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;
 • Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar .Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui ;
 • Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale
 • Locurile de imbarcare a turistilor pe traseu sunt: Pitesti (benzinaria Bascov), Ramnicu Valcea (Benzinaria Dacos), Sibiu (Hotel Continental), Sebes (Casa de Cultura), Deva (gara) si Arad (gara), orele vor fi anuntate cu 5 zile inainte de plecare la fel si numele si telefoanele ghidului si soferilor.
Calendarul se încarcă...
- Available
22
- Booked
22
- Pending
captcha