MACEDONIA

Sejur in Macedonia- Ohrid

Plecare:      11 iunie ;  25 iunie;  03 septembrie; 10 octombrie; 22 octombrie 2019      

Lacul OHRID -cel mai vechi lac de pe batranul continent avand o vechime de peste trei milioane de ani si o priveliste de neuitat !

Cazare cu demipensiune la hoteluri de 4*

ZIUA 1: Intalnire in Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa). Ora 6.00 deplasare pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Skopje. Se tranziteaza Bulgaria. Popas la un restaurant, in apropiere de Sofia pentru masa de pranz.

Seara, cazare Skopje, hotel Continental 4*.

ZIUA 2: Mic dejun. Vom descoperi capitala Macedoniei, o destinație turistică atractivă, cu fortăreața, monumentele culturale și istorice,traversat de raul Vardar. Plimbare pietonala in vechiului oras pentru a admira Podul de Piatra, Fortareata Kale ce ofera o vedere panoramica asupra orasului, Muzeul de Etnografie si Arheologie al Macedoniei, casa memoriala a Maicii Tereza – un important loc de pelerinaj,   dupa care facem o scurta plimbare in vechiul Bazar (este cel mai mare bazar conservat astăzi în Balcani). Continuam vizita spre Muntele Vodno unde se afla Manastirea Sf. Pantelimon.

Continuarea excursiei cu vizitarea pitorescului canion Matka creat si monelat de raul Treska. Dupa amiaza vom sosi in capitala turistica a Macedoniei – Ohrid. Timp liber si plimbare pentru a admira peisajul muntilor Galichico, lacul Ohrid si zona istorica a orasului: Cetatea, vechile porti ale fortaretei, Biserica Sf. Clement, promenada si atelierele artizanilor. Seara cazare si cina la Hotel Philip 4* sau similar in statiunea Sveti Stefan situata pe malul lacului.

Ziua3: Mic dejun. Va propunem o excursie optionala la Biserica Sf. Naum – cel mai renumit lacas de cult din regiunea Ohrid.

Amplasata într-un loc cu verdeață luxuriantă, unde râul Crn Drim se prăbușește în lac, mănăstirea Sf. Naum este un refugiu în colțul sud-vestic al Republicii Macedonene. Situata la 29 km (18 m) de orașul Ohrid și la doar 1 kilometru (0,6 m) de granița albaneză, mănăstirea este considerata cel mai renumit lacas de cult din zona centrala a Balcanilor. Situata pe o culme stâncoasă deasupra lacului și in apropierea râului Crn Drim, complexul monastic și biserica Sf. Naum au fost construite inițial la începutul secolului al X-lea de către călugărul care purta același nume. Manastirea a fost reînnoită și extinsă de mai multe ori de-a lungul secolelor. Majoritatea iconostasurilor și frescelor sale datează din secolele XVI și XVII iar Icoanele Sfântului Naum sunt unele dintre cele mai bune realizări ale picturii religioase din Balcani. Acestea datează din prima jumătate a secolului al XVIII-lea. Iconostasul din lemn sculptat în sine a fost făcut în 1711 de către un artizan necunoscut. Un element aparte al Manastirii Sfântului Naum nu se găsește în interiorul bisericii, ci în exterior: preponderența păunurilor multicolori din gradina complexului.

Catre intoarcerea  in statiune vom poposi la Golful Oaselor – pentru a vedea un muzeu atipic,  considerat un punct de reper cultural și istoric, precum și cu o atracție turistică, fiind o reconstrucție autentică a locuințelor din perioada 1200 și 700 î.Hr.

Cazare si cina la acelasi hotel.

Ziua 4: Mic dejun. Plimbare pietonala in zona veche a orasului Ohrid, una dintre cele mai vechi așezări umane din întreaga Europă. Orașul Ohrid este menționat pentru prima dată în documentele grecești din 353 î.en, când era cunoscut ca Lychnidos – sau “orașul luminii”. Numai mai târziu, în 879 CE, a fost redenumit Ohrid. Numele provine probabil din expresia “vo hridi” – adică aproximativ “în stâncă”. Aceasta provine din perioada în care orașul era limitat la o zonă restransă de pe culmea unei stânci ce se  ridica deasupra lacului. Orașul, așa cum îl știm astăzi, a fost construit în cea mai mare parte între secolele VII și XIX. În perioada bizantină, Ohrid a devenit un important centru cultural și economic, fiind sediul episcopal al Bisericii Ortodoxe Bulgare. A fost locul primelor universități slave din secolul al IX-lea. La începutul secolului al XI-lea, Ohrid a devenit pentru scurt timp capitala Imperiului Bulgar, condusă de Tarul Samuil, a cărui cetate încă mai domină astăzi orașul.

Dupa amiaza va sugeram o plimbare optionala  cu vaporasul pe lac. Lacul Ohrid, unul dintre cele mai mari și mai importante situri naturale din Europa datorita  florei și faunei care nu pot fi găsite în altă parte a lumii. Lacul Ohrid este unic în lume datorită creației sale datorita miscarilor tectonice pe verticala. Acesta a început să “trăiască” atâta timp cât există omenirea. Acest lac cunoscut sub numele de perla Macedoniei este considerat un laborator ideal pentru a descoperi multe secrete, inclusiv debutul și progresul vieții pe planeta noastră. Studiile pe scară largă din partea lumii medicale au confirmat faptul că țărmurile lacului Ohrid sunt condiții ideale pentru dezvoltarea turismului în domeniul sănătății.

Ziua 5: Mic dejun. Va propunem o  excursie optionala in “Macedonia Greceasca” pentru a vedea pitorescul oras Kastoria situat pe malul de vest al Lacului Orestiada  intr-o vale inconjurata de culmi muntoase joase, “un muzeu in aer liber”, unde, pe orice straduta se gaseste o marturie bizantina sau ceva “vechi”. Orasul este renumit pentru arhitectura caselor, (unele dintre ele zidite in perioada otomana), pentru folclorul zonei si pentru comerializarea blanurilor.

Ziua6: Mic dejun. Plecare catre tara, se tranziteaza Bulgaria. Popas la Sofia pentru vizitarea Catedralei Alexander Nevski. Seara sosire in Bucuresti in functie de traffic.

Pret : 289 EUR/persoană

 • transport cu autocar, clasificat iternational;
 • 1 cazare cu mic dejun la Skopje hotel 4*
 • 4 cazari cu mic dejun si cina in hotel Philip 4* sau similar in Sveti Stefan – Ohrid; Hoteluri similare 4*: h. Belvedere, Park Golden View.
 • vizitele cuprinse in program;
 • ghid insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate);
 • asigurari (storno, medicala)
 • intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;
 • Supliment single 70 Eur
 • Excursie in Grecia – Kastoria – 30Eur/pers;
 • Excursie la Manastirea Naum – 15 Euri/pers;
 • Plimbare cu vaporasul – aprox 20 euro
 • Copii sub 12 ani care stau in camera cu doi adulti au o reducere de 60 eur.
 • Pretul este calculat pentru un grup minim 30 pers. ·
 • Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel; 2 paturi de acelasi fel si unul pliant; un pat matrimonial si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;
 • Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar. Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui ;
 • Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale.
 • Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
Calendar is loading...
- Available
26
- Booked
26
- Pending
captcha