Tryavna & Veliko Tarnovo

Martenita in Balcani!

Descoperiti Tryavnalocalitatea unde turcii nu au avut niciodată acces la ea. Oraşul a fost implicat în dezvoltarea masivă a meşteşugurilor în timpul Renaşterii Naţionale iar casele din acea perioadă au propriul lor design arhitectural.

Plecare:   2 martie ;     9 martie  2019

Bucuresti – Tryavna – Veliko Tarnovo – Bucuresti

Plecare din Bucuresti, ora 06.00 din p-ta Victoriei, pe traseul Giurgiu – Ruse – Tryavna. Popas  si vizita in pitorescul oras Tryavna, singurul oras din zona Balcanilor ce nu a fost afectat de ocupatia otomana fiind locuit numai de bulgari. Vom face o plimbare pietonala in partea veche a orasului renumita pentru  cele 140 de monumente ale arhitecturii Renasterii Nationale, locul unde timpul parca s-a oprit in loc. Vom admira Turnul cu Ceas (construit în 1814), podul din piatră boltită construit peste râul Dryanosvka, şcoala veche (simbol al renaşterii bulgare) şi biserica Sfântul Arhanghel Mihail din centrul oraşului, construită în 1819, toate fiind simbolurile micului oraş. Pe starzile vechi ale orasului vom vedea mici ateliere ce continua traditiile din trecut de producere a pieselor mobilier, prelucrarea lemnului si a textilelor

Dupa amiaza vom admira in orasul tarilor –  Veliko Tarnovo orasul cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria pentru a vedea Palatul Tarului si Patriarhia Bulgariei situate pe Dealul Tsarevets, turnul lui Baldwin, zidurile fortificate ale “orasului interior” ce protejau  dealurile Tsarevets si Trapezitsa si strada artizanulor Gurko.

Seara, sosire in Bucuresti, aprox ora 22.00.

Pret 120 Ron /persoană

  • Transport cu autocar, clasificat international pentru turism,A\C ;
  • Asistenta turistica pe toata durata excursiei
  • intrarile la obiectivele turistice
  • Asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandata);
  • Pretul este calculat pentru un grup minim de 40 de persoane.
  • Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la  celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar. Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui.
  • Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic . Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.
Calendarul se încarcă...
- Available
14
- Booked
14
- Pending
captcha