LOVECH-orasul florilor de liliac!

Bulgaria

Descoperiti – „Lovech – „orasul florilor de liliac” si  Parcul  Maarata cu celebra pestera si cascadele  modelate de raul Osam

Plecare:   14 aprilie 2019

Itinerariu: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Cascadele de la Krushuna – Pestera Devetashka  –Lovech .

Plecare din Bucuresti, ora 06.00 din P-ta Victoriei, pe traseul Giurgiu – Ruse – Lovech.

Primul popas va fi la  Parcul Natural Maarata pentru a admira Cascada Krushuna – cea mai mare cascadă de travertin din Bulgaria, avand o inaltime de 15-20 de metri. Cascada prezinta mai multe praguri sapate in travertin ce  formeaza o salba de lacuri. Pentru a putea admira caderea de apa a fost amenajata o „Eco poteca” cu 15 podete si scari de-alungul drumului”.

In apropiere vom admira  celebra pestera Devetashka, locul unde au fost filmate scene din filmul The Expendables 2, motiv pentru care o mare parte din populatia de lilieci a suferit, indepartandu-se de acest loc. Pestera dezvăluie unele dintre cele mai interesante rămășițe din perioada neolitică pe teritoriile bulgare, iar urmele existentei umane dateaza din epoca de piatra – secolul al VI lea I. Hr. În trecut, peștera era un sit militar clasificat și a fost folosita pentru a stoca petrolul până la începutul anilor 1990 .

Continuarea excursiei catre orasul florilor de liliac – Lovech, renumit pentru arhitectura Renasterii Bulgare. Vom admira Podul Acoperit ce traverseaza raul Osam cu magazine de suveniruri, cafenele vechi si cofetarii, vechiul cartier Varosha si simbolul orasului, Cetatea Hysaria – un adevarat sit arheologic ce prezinta ruinele a 7 biserici bizantine.

Seara ,sosire in Bucuresti, aproximativ ora 22.00.

Pret 120 Ron /persoană

 • Transport cu autocar, clasificat international pentru turism,A\C ;
 • Asistenta turistica pe toata durata excursiei.
 • intrarile la obiectivele turistice
 • Cetatea Hysaria – aprox 3 leva;
 • Parcul Maarata ( cascadele si pestera – aprox 6 leva);
 • masa de pranz; alte cheltuieli personale
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandata);
 • Pretul este calculat pentru un grup minim de 35 de persoane.
 • Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la  celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar. Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui.
 • Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic . Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.
 • Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective
Calendar is loading...
- Available
27
- Booked
27
- Pending
captcha