Festivalul Trandafirilor din – Kazanlak

Bulgaria 1 zi

          „Un veritabil simbol naţional al bulgarilor din valea Kazanlak!”

Va asteptam la cea mai vibrantă sărbătoare plina de culoare atat din Bulgaria cat si din Balcani.

Plecare :   01 iunie 2019     si    02 iunie 2019

Pentru ca este cel mai mare eveniment folcloric din Bulgaria cu o traditie de 200 ani, am suplimentat o plecare si pe 02 iunie, ziua in care are loc parada costumelor.

Plecare din Bucuresti, ora 05.00 din P-ta Victoriei, pe traseul Giurgiu – Ruse –  Kazanlak, locul unde se desfasoara cel mai mare si apreciat festival al florilor din Balcani!

Cu o traditie din 1903 de ani Festivalul Trandafirilor atrage mii turisti atat din Bulgaria, din statele din Balcani cat si din tara noastra. Turistii pot admira in timpul paradei costumele populare si dansurile traditionale. In perioada festivalului, oraşul Kazanlak este împânzit de meşteşugari şi comercianţi care-şi etalează pe zecile de tarabe produsele din trandafiri,  de la delicioasa dulceata la produsele cosmetice si pretiosul ulei de trandafir considerat aurul lichid al Bulgariei..

In timpul festivalului  are loc Parada Florilor si  Dansul Trandafirilor, unde fetele poartă coronițe din petale, port popular și un coș pentru cules. Dansul lor este acompaniat de muzică tradițională iar la final este desemnata Miss Trandafir.

La Kazanlak admira campurile de flori, culesul petalelor si vom vizita Muzeul Trandafirului cu renumita  distilerie unde se produce si  vinul de trandafiri.

Inainte de a parasi Valea Trandafirilor vom vedea celebrul monument UNESCO al Regilor Traci.

Seara, vom face un scurt popas in Orasul Tarilor – Veliko Tarnovo pentru a savura o cafea sau o inghetata cu aroma de trandafiri.

Sosire in Bucuresti, aprox. ora 22.30.

Pret: 150 Ron /persoană

  • Transport cu autocar, clasificat international pentru turism,AC ;
  • Asistenta turistica pe toata durata excursiei.
  • intrarile la obiectivele turistice (aprox 3 leva/ obiectiv);
  • masa de pranz; alte cheltuieli personale
  • Asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandata);
  • Pretul este calculat pentru un grup minim de 35 de persoane.
  • Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la  celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar. Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui.
  • Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic . Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.
  • Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.
Calendarul se încarcă...
- Available
29
- Booked
29
- Pending
captcha